Bodemonderzoek

Een bodemonderzoek is altijd aangeraden bij de aankoop van een nieuw perceel. Ook bij de verkoop van grond waar mogelijke risicofactoren aanwezig zijn, is een oriënterend bodemonderzoek sterk aangewezen. In sommige gevallen wordt zo’n onderzoek eveneens aangevraagd bij het indienen van een omgevingsvergunningsaanvraag. Ons adviesbureau uit Zwevegem helpt u hier graag bij. Zo werken wij onafhankelijk van de overheid of bodemdeskundigen, en verdedigen wij uw belangen tegenover deze partijen. Het oriënterend bodemonderzoek wordt daarom niet door ons uitgevoerd. We begeleiden u onder andere bij het aanvragen van offertes, bij het uitwerken van de aanpak en strategie, tijdens het overleg met OVAM en denken juridisch met u mee.

Ondersteuning bij een oriënterend bodemonderzoek

Als adviesbureau hebben wij contacten met vele studiebureaus, waardoor wij u kunnen helpen met het vinden van de geschikte partner voor uw oriënterend bodemonderzoek. Daarnaast bieden wij een breed dienstenpakket aan waarmee we u bijstaan op het vlak van milieu, veiligheid en ruimtelijke planning. Denk bijvoorbeeld aan advies bij het bekijken van het bestemmingsplan of het implementeren van veiligheidsprocedures binnen uw onderneming. Op juridisch vlak voorzien wij u ook van bijstand. Zo bekijken we samen uw verplichtingen en overlopen we de wettelijke rechten en plichten van alle betrokken partijen.

Contacteer onze medewerkers voor meer informatie

Wilt u een oriënterend bodemonderzoek laten uitvoeren? Dan zit u goed bij Wiels uit Zwevegem. Zowel bij de aankoop van een perceel als bij de verkoop van uw eigendom adviseren wij een bodemonderzoek. Heeft u verder nog specifieke vragen over bijvoorbeeld stedenbouw of wenst u meer informatie over onze dienstverlening? U bereikt ons door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of door een e-mail te sturen naar info@wiels.be.