Inspectie en handhaving

Wat

De inspectie kan om diverse redenen in het bedrijf langskomen. Er kan een bezoek gepland worden naar aanleiding van een klacht of actieprogramma van de overheid, omwille van een routinecontrole of door een arbeidsongeval.

Na het inspectiebezoek krijgt u een inspectierapport of proces-verbaal met de nodige maatregelen die moeten getroffen worden. Wij kunnen u helpen bij de verdediging, de praktische implementatie en de uitwerking.

Onze aanpak

Wenst u zich voor te bereiden op een gepland bezoek? Wij kunnen u begeleiden bij de uitwerking van de voorbereiding. Afhankelijk van het onderwerp van inspectie gaan we de wettelijke vereisten na en bekijken we de implementatie. We werken een plan van aanpak uit samen met de betrokkenen. Ook kunnen we u bijstaan bij het inspectiebezoek zelf. Na het bezoek staan we paraat om u te helpen met het praktisch uitwerken en implementeren van eventuele tekortkomingen.

Heeft u een pv ontvangen naar aanleiding van een inspectiebezoek? In dit geval is het van groot belang om een goede toelichting te geven. Wij combineren technisch en juridisch advies om tot een goede verdedigingsnota te komen. Indien nodig zitten wij ook samen met de inspectiediensten.

Indien er vervolging is van het dossier voor de dienst handhaving werken wij samen met u een verdedigingsdossier uit, al dan niet in samenspraak met de advocaat van het bedrijf. We kunnen u ook helpen bij de verdediging van het dossier voor diverse betrokken diensten.

Voor wie

  • Alle bedrijven die worden geconfronteerd met ‘mogelijk’ pv
  • Staat er binnenkort een inspectiebezoek gepland en kan u hulp gebruiken bij de aanpak?
  • Heeft u een inspectieverslag ontvangen en wilt u hulp bij de praktische uitwerking en implementatie van de acties?

Wenst u zich voor te bereiden op een (on) gepland bezoek?

Ons ervaren team staat u graag bij en kan u de nodige ondersteuning bieden. Wenst u graag meer info of een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of een e-mail te sturen naar info@wiels.be.