Inspectie en handhaving

Wat

De naleving van de vele regelgeving wordt gecontroleerd door de inspectie én door gemeentelijke toezichthouders. Controle kan gebeuren om diverse redenen: er kan een bezoek gepland worden naar aanleiding van een klacht of een actieprogramma van de overheid, omwille van een routinecontrole of omwille van vaststellingen bij een vergunningsaanvraag.

Wanneer overtredingen worden vastgesteld, gaat de inspectie over tot het opstellen van een pv. U krijgt dan de kans om een toelichting te geven en u te verdedigen. 

Onze aanpak

Wil u zich voorbereiden op een (on)gepland bezoek? Wij kunnen u preventief begeleiden bij de uitwerking van een plan van aanpak.

Heeft u een pv ontvangen naar aanleiding van een inspectiebezoek? In dit geval is het van groot belang om een goede toelichting te geven. Wij combineren technisch en juridisch advies om tot een goede verdedigingsnota te komen. Indien nodig gaan wij ook in overleg met de inspectie.

Indien er een vervolging komt voor de afdeling handhaving, werken wij samen met u een verdedigingsdossier uit, al dan niet in samenspraak met eventuele advocaat van het bedrijf. We kunnen u ook helpen bij de verdediging van het dossier voor de diverse betrokken diensten.

Voor wie

  • Alle bedrijven die worden geconfronteerd met ‘mogelijk’ pv
  • Er staat een inspectiebezoek gepland
  • U heeft een bezoek van de inspectie gehad
  • U heeft een brief ontvangen waarin u kennis krijgt dat het dossier aan de afdeling handhaving is overgemaakt

Wenst u zich voor te bereiden op een (on) gepland bezoek?

Ons ervaren team staat u graag bij en kan u de nodige ondersteuning bieden. Wenst u graag meer info of een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of een e-mail te sturen naar info@wiels.be.