Wij ondersteunen u wanneer u last heeft van planschade

Planschade of planbaten is schade die u ondervindt wanneer de bestemming van uw terrein gewijzigd wordt door de overheid. Wanneer uw perceel bijvoorbeeld van agrarisch gebied naar woongebied wordt herbestemd, wordt u onderworpen aan een planbatenheffing, aangezien uw terrein in waarde gestegen is en de overheid u op deze waardevermeerdering wil belasten. Echter is ook het omgekeerde mogelijk. Indien uw perceel in waarde daalt, is er sprake van planschade en komt u mogelijk in aanmerking voor een planschadevergoeding. In beide gevallen staan de medewerkers van Wiels te Zwevegem voor u klaar met deskundig advies en begeleiding op maat.

Wij ondersteunen u in het geval van planschade

Als u last heeft van planschade, zijn wij er om u te ondersteunen. Wij begeleiden u bij de bestemmingswijziging en analyseren aan de hand van berekeningen hoe u de situatie het best kunt aanpakken. Onder bepaalde voorwaarden kunt u aanspraak maken op een vrijstelling voor planbatenheffing. Wij gaan voor u na of deze piste toegepast kan worden. In het geval van planschade staan wij ook klaar om u bijvoorbeeld op juridisch vlak te ondersteunen. Wij zijn eveneens beschikbaar voor het uitvoeren van bodemonderzoeken of een due diligenceonderzoek.

Vertrouw op onze expertise

Zowel in het geval van planschade als planbaten, bieden de experts van Wiels uit Zwevegem u de nodige professionele ondersteuning. Bent u benieuwd naar onze uitgebreide dienstverlening? Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81, stuur een e-mail naar info@wiels.be of vul het contactformulier in.