Omgevingsvergunning stedenbouwkundige handelingen

Wanneer heeft u eigenlijk een omgevingsvergunning stedenbouwkundige handelingen (vroegere bouwvergunning) nodig? Als u uitbreidingsplannen heeft, is het aanvragen van een vergunning meestal noodzakelijk. Dat is ook het geval wanneer u van plan bent om een gebouw te slopen of een parking aan te leggen. Bij Wiels uit Zwevegem helpen wij u dan ook graag verder wanneer u dergelijke vergunning nodig heeft.

Wanneer heeft u een omgevingsvergunning nodig?

U vraagt zich waarschijnlijk af wanneer het aanvragen van een vergunning nodig is. In principe moet u voor de meeste bouwwerken een vergunning aanvragen. Indien er een vergunning nodig is, bespreken we met u de beste strategie en aanpak. Welke documenten zijn er nodig? Welke partijen moeten hierbij betrokken worden? We werken het aanvragen van de vergunning uit en gaan rond tafel zitten met de betrokken partijen. Ook begeleiden wij u graag tijdens het overleg met administraties en overheden.

In sommige gevallen dient er ook een milieuluik aan de aanvraag gekoppeld te worden, zoals bijvoorbeeld voor de aanleg van een parking voor vrachtwagens. Onze experts uit Zwevegem bekijken beide domeinen en helpen u de totale strategie te bepalen. Indien er bezwaren, klachten, beroepen of negatieve adviezen bij komen kijken, leveren onze experten ook juridisch advies aan. Wij beschikken daarnaast over een uitgebreid netwerk dat we indien nodig kunnen aanspreken.

Contacteer ons voor meer informatie

Wilt u precies weten wanneer u een vergunning nodig heeft? Wanneer u bouwplannen heeft waarvoor een specifieke vergunning nodig is, helpen wij u graag verder. Neem voor gedegen advies en ondersteuning op maat contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of stuur een e-mail naar info@wiels.be.